Memòria Amunt i Crits 2018

ACTIVITATS

Revisió i actualització en curs

   Hem celebrat 70 anys de la fundació de la colla sardanista Amunt i Crits; i les colles sardanistes hem col·laborat amb l’Agrupació i l’Esbart en la organització dels actes commemoratius d’aquest aniversari.
S’han dut a terme els cursets i tallers d’ensenyament de sardanes a les escoles Ramón i Cajal i El Vapor.
També s’han fet cursets de sardanes als Casals de la Gent Gran de Sant Pere Nord, Les Arenes i La Maurina.
   Es segueixen enviant informacions dels nostres actes als mitjans de comunicació locals; als nacionals, com la Infosardana i la Guia Sardanista anual i a la nostra web: http://amunticrits.terrassa.net.
El 21 de gener exhibició a la Mitja Marató de Terrassa on vam ballar sardanes, a més de l’Estepera i la Polca d’Ours .
   Els dies 3 i 4 de febrer vam participar al Carnestoltes de Terrassa. Aquest any ha fet 25 anys que hi participem ininterrompudament. I per celebrar-ho ens vam presentar amb una mostra de les diferents disfresses de tots els anys anteriors.
  Vàrem participar al acte de Cloenda 2017 de les colles sardanistes de les Comarques Barcelonines que es va fer el 3 de febrer, al Casinet d’Hostafrancs, de Barcelona.
   El 16 de febrer es va tenir lloc l’assemblea de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits al nostra local social. Es van presentar els informes d’activitats i els comptes .
El 25 de febrer vam assistir a la Cloenda de la UCS de la temporada 2017 que tingué lloc a Figueres.
   El dia 3 de març a l’Auditori Municipal de Terrassa, i també dins dels actes del 70è aniversari, vam col·laborar en el concert organitzat per l’agrupació, titulat: Ressons d’Amunt i Crits, sardanes per sentir, ballar i cantar; a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell i els Amics de l’Òpera i Sarsuela de Terrassa.
   El 18 de març vam fer el Dinar de Germanor al restaurant Milton Convention. Vam gaudir de la companyia del nostres Alcalde, en Alfredo Vega, i del Tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, en Amadeu Aguado.
Amb motiu del 70è aniversari la sobretaula va estar amenitzada pel grup de música Egarboys que ens van fer ballar i passar una bona estona.
   El dia 7 d’abril vam celebrar que la nostra entitat fa 25 anys que organitza un grup de Reis d’Orient, amb una trobada amb totes les persones que d’una manera o altre han col·laborat en aquesta activitat.
   El dia 14 d’abril participarem amb la Culturassa, Festa de la cultura popular de Terrassa, però degut a la pluja es va haver d’anular i nomes vàrem fer el dinar de germanor.
  El 21 d’abril vàrem participar a la Festa de la Revetlla Sant Jordi de la Biblioteca del districte 6 a Terrassa.
   El dia 6 de maig participàrem a la Festa de la Santa Creu i l’Arbre Maig de Ca’n Aurell de Terrassa amb ballada de sardanes per part de totes les colles i balls d’esbart per part de les escoles de dansa de l’esbart. També ens va acompanyar la pluja.
   El 12 de maig vàrem participar a la Fira Modernista de Terrassa. Com cada any el nostre Esbart ens ha cedit vestits per a tothom que els ha necessitat per així anar d’època. Vàrem fer una rua per tot el centre de Terrassa amb ballades als llocs més emblemàtics i que va acabar amb una audició de sardanes a la plaça Nova. El diumenge dia 13, al matí, vam participar a la rua del grup de trabucaires “Els Federins” de Terrassa.
   El 19 de maig col·laborarem amb l’agrupació en la audició de sardanes organitzada dins dels actes del 70è aniversari. L’audició a càrrec de la cobla Principal de Terrassa estava prevista a la plaça Vella però per culpa de la pluja es va haver de fer al Vapor Ventalló. Durant l’audició es va estrenar la sardana “70 anys d’Amunt i Crits” i vam gaudir de la presència del seu compositor en Jaume Cristau.
 El dia 3 de juny i amb motiu de la festa de l’associacionisme es va fer jornada de portes obertes a les nostres instal·lacions.
El dia 16 de juny diversos dansaires van participar a la representació de “Les dones Heroiques de Terrassa” amb el grup de trabucaires “Bandolers de Terrassa”.
   Del 30 de juny al 2 de juliol vam col·laborar amb la Xarxa en l’organització dels actes de la Festa Major Infantil de Terrassa. I vàrem participar a la cercavila del dissabte a la tarda juntament amb la resta d’entitats de cultura popular de la ciutat.
   L’11 de setembre, es va participar a l’Ofrena Floral al Monument de la plaça del 11 de setembre que es va fer en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.
   El 15 i 16 de setembre vàrem participar a la diada Sardanista de l’Agrupació sardanista Asert a Terrassa.
   El 29 de setembre assistim a la Conferència, organitzada també amb motiu del 70è aniversari, que es va fer al local de la Societat Coral Els Amics a càrrec d’en Tomàs Manyosa. El tema de la xerrada va ser un estudi de les Danses Vives Patrimoni del Vallés
   El 21 d’octubre vam organitzar el nostre 70è Concurs de Colles Sardanistes, a la plaça Nova; acollirem les colles que participen en el Campionat Bàsic d’Honor de colles grans grup A i el Bàsic d’Honor de colles Veteranes grup B. Amb una participació total de 17 colles.
 A la tarda la 46èna edició del Concurs Individual de Sardanes Revesses, amb els habituals jocs pel públic i pels revessaries i concert de música per a cobla, que es va celebrar al Auditori Municipal de Terrassa.
La interpretació musical de tota la diada va anar a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.
   El dia 10 de novembre sopar de Cloenda del 70è aniversari a la Societat Coral Els Amics, amb l’assistència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa en Amadeu Aguado, i 118 socis i amics. El final de festa va estar amenitzat pel showman-cantant Marc Anglarill que ens va fer passar molt bona estona.
   L’1 de desembre vàrem participar a la Fira d’Entitats del districte 1 de Terrassa que en la seva segona edició es va fer al Vapor Gran.
Participació del més joves de l’entitat en el Saló Juguem de la nostra ciutat el dia 28 de desembre
  Com a objectiu principal de la nostra Secció, hem participat en concursos arreu de Catalunya i en els CAMPIONATS TERRITORIALS DE COLLES SARDANISTES en les següents categories i classificacions:
  Alevins : PETITS AMUNT I CRITS 2 lloc
Juvenils : CORS JOVENILS 4 lloc
Grans : AMUNT I CRITS 5 lloc
Veterans: CONTINUITAT 7 lloc
  I en el campionat territorial de revesses, la colla Amunt i Crits, va guanyar el campionat en 1er lloc, i les colles Continuïtat i Petits Amunt i Crits van obtenir un magnífic 2on lloc i la colla Cors Jovenils un 4rt.
   Durant l’any hem recorregut tota Catalunya portant el nom de Terrassa amb orgull ballant la nostra Dansa Nacional.